Restaurant B- mich in Venlo

Geopend vanaf 1 september 2022.

Bij ons kunt u genieten van heerlijke gerechten die liefdevol bereid en geserveerd worden.
Wij zullen er alles aan doen om uw bezoek compleet te maken.

Door onze keuze van leveranciers en door de dagverse bereidingswijze van uw gerechten, willen wij u van het gehele bezoek laten genieten.

Al ons vlees komt van natuurslagerij schreinemacher.

Geniet van onze heerlijke speciaalbieren of onze Pilsener van Hertog Jan.
Met maar liefst 5 tapkranen heeft u genoeg keuze voor een vers getapt biertje. Daarnaast bieden wij u ook nog een ruime keuze aan bieren op fles.

Met trots mogen wij vertellen dat wij ambassadeur zijn van wijnfamilie Torres. Onze wijnen zijn dan ook zorgvuldig uitgekozen. Met maar liefst 18 verschillende wijnen adviseren wij u graag welke wijn het best bij uw gerecht past.

‘dream team’

Als jonge eigenaresse ben ik waanzinnig blij met mijn team!
Met veel trots kan ik dan ook vertellen dat wij een ontzettend leergierig team zijn dat zijn uiterste best zal doen om u een fantastische avond te kunnen geven. Uiteraard doen we dat voor u, maar ook omdat we het werk samen erg leuk vinden.
Ik geloof als jonge eigenaresse in de nieuwe toekomst. Een jong team dat hecht is en er samen voor de volle honderd procent voor gaat, is dan ook wat ons restaurant compleet maakt.

Maar Wie ben ik?
Aangenaam, ik ben Michella Behnke. Door veel vrienden en familie word ik ook wel Mich genoemd.
Als echte bourgondiër is iedereen bij mij welkom en hou ik ontzettend veel van gezelligheid en lekker eten.
De naam B-Mich in Venlo heeft dan ook twee betekenissen. Als gast komt u eten bij Michella, ofwel Mich. En natuurlijk op het venloosch dialect komme minse aete Beej Mich in Venlo.

Al op jonge leeftijd begon ik met werken in de horeca. Mijn zus nam me toen mee naar het restaurant waar ze werkte. Als jonge blaag sloeg ik de afwaskeuken over. Niet omdat ik dit niet wilde, maar het dienblad werd me in de handen gedrukt. Het beviel me goed maar in de tussentijd had ik ook nog andere bijbaantjes. Het werken in de horeca bleef bij mij kriebelen en ik vond het waanzinnig.
‘werken’ moesten we natuurlijk hard, maar nooit had ik het gevoel dat ik aan het werk was. Ik deed dit met zoveel plezier en passie dat ik het liefst elke dag op de werkvloer stond. Thuis leerde ik alles over koken. Na jaren in de bediening te hebben gewerkt mocht ik mijn kookkunsten laten zien in de keuken. Ik leerde zo nog veel meer, en uiteindelijk begon daar mijn droom…

‘het zit in mijn bloed’
Mijn opa en oma hadden vroeger hun eigen bistro. Al op jonge leeftijd heb ik alle verhalen van hen mogen aanhoren hierover. En ook mijn moeder vertelde veel over de bistro waar zij is opgegroeit.
Oma stond in de keuken als chefkok en wist onwijs veel over de franse keuken.
Opa was hier gastheer en deed niks liever dan biertjes tappen voor zowel de gasten als voor hem zelf.
Beneden hadden ze een kegelbaan die enorm veel werd gebruikt, en ook hierom stond de bistro bekend. Tegenwoordig vind ik het leuk dat ik nog steeds mensen hoor over de gehaktballen en vele soepen en sauzen die oma zelf maakte.

Uit de oude doos krijg ik nog altijd recepten van oma die ik hier vol passie en liefde voor onze gasten mag bereiden. En natuurlijk doe ik mijn best om deze recepten nog generaties lang door te geven.

Benieuwd om ons te bezoeken?
U bent van harte welkom!

Reserveer online jouw tafel!

Heb je vragen over ons menu of wil je iets anders weten?